• list 01
  • listy 01
  • listy 02
  • sad 01

Co jíst a nejíst?

co jist a nejist

Luštěniny, obiloviny, ořechy a semínka by se měli před konzumací máčet ve vodě.
Důvody: lepší stravitelnost, umožníme lépe využít všechny živiny, nastartujeme enzymatický proces (klíčení) - tedy zvýšíme jejich biologickou hodnotu, stávají se z nich superpotraviny.
Tyto potraviny jsou často zaplísněné, proto můžeme do vody dát špetku práškového vit C, zbavíme se tím plísní.

Máčení a klíčení semen a ořechů

Většina z nás si ze školy pamatuje jméno Hippokrates a ví, že má něco do činění s medicínou. Tento řecký lékař již v 5. st. př. Kristem napsal, že člověk se většinou rodí zdráv a všechny nemoci do něj vchází s jídlem. Neplatí to teda jen teď v naší době, že potrava se často rovná slovu otrava.

Číst dál...

Naši partneři

Joomla templates by a4joomla